2024-02-09
朋友,今日我帶大家去宜家食番晏😉!話說,宜家嗰啲瑞典肉丸,真係勁!肉丸嫩滑得滯,啖啖肉嘅口感,啖啖正😍。佢啲薯蓉同紅果醬配搭得咁得意,令人一啖接一啖!跟手,竟然還有$10嗰套餐呢,兩隻熱狗加汽水,價廉物美到令人心情大好🤩!話說回頭,我又發現咗新菜—半隻龍蝦!瞓身質同樣過得去,有啲鹹,但啱啱好撩起我嘅食慾。佢嗰焗薯,肚餓時正好填滿肚子,仲有小份同大份揀,食落一啲唔悶。喂,我仲要提提你啲三文魚啊,煎得金黃,香噴噴。雖然啲乾,但味道無得輸呀!嗰酥皮湯,香脆得嚟,湯底實在味美😋。結尾,點甜品必須㗎啦,朱古力心太軟外殼下,其實有驚喜!同雜莓忌廉一齊食,酸酸甜甜,一啖嘅幸福!🧁真係,宜家食嘢,仲有榴槤雪糕㖭!榴槤控嘅我,當然揀咗杯裝。榴槤雪糕同榴槤肉嘅搭檔,香氣撲鼻,美味爆燈!💡對榴槤愛好者真係不可錯過🍦。整體嚟講,宜家嘅食物質素同價錢真係抵銷,完全啱我呢啲唔想太凹嘅食客。下次再見,保證我仲會返嚟!👍🏼