2024-09-27 385 views
假日與朋友來到觀塘工業區辦事,午餐想食啲light少少嘅嘢食,咁就search到呢間餐廳。和風全日朝食(玉子/溫泉蛋、燒鰭魚、野菜薯餅、明太子照燒汁飯團、唐揚味噌豆腐、蕃茄、野菜沙律($118)睇個名好似好多嘢食好豐富咁,和風all day breastfast好似幾新穎,就嗌嚟試吓。點知嚟到,賣相一般,樣樣有啲,份量較少,無話邊一樣特別好食,有點失望。自家製 王冠咖喱吉列豬扒 定食($98)豬扒同飯係凍嘅,飯係暖嘅,成個餐一上枱唔夠熱就已經大打折扣。至於吉列豬扒味道好普通,不過不失,咖喱汁好過平時咖喱嘅咖喱磚。餐飲:凍檸檬伯爵茶 (因為本身鐘意飲伯爵茶,就覺得好飲過普通紅茶底)。不過呢個餐廳勝在裝修佈置別緻,有參考日本喫茶店的和風設計,收銀旁有精美souvenirs賣。但平時趕時間的上班族就要考慮清楚,因為出餐時間較長,由點餐到上菜要多次催促店員。

自家製 王冠咖喱吉列豬扒 定食($98)

自家製 王冠咖喱吉列豬扒 定食

餐飲:凍檸檬伯爵茶
(因為本身鐘意飲伯爵茶,就覺得好飲過普通紅茶底)。