2024-04-29 614 views
今日嚟行下啟德,原本諗住食西餐,但喺水牌睇到佢張大蝦相幾吸引,最後揀左呢間野⋯⋯入嚟嘅時候六點幾,唔算多人,我哋好快已經落order,不過等左好耐先有得食,睇返差唔多九個字先出到野,好誇張我哋叫左4樣野⋯全部都揀有星星嘅招牌菜試Asura's燒大頭蝦我地就係俾呢張蝦相吸引左嚟呢度,大頭蝦真身唔算大,但蝦肉好爽彈,個醬汁好惹味,有啲唔明放兩隻長腳裝飾做乜,諗返$218食隻蝦都幾貴下,食飽睇其他店,百幾蚊已經有燒龍蝦食,好唔抵唔怪得唔覺有人叫呢個菜醉鬼炒河配和牛 (少辣)呢個一上枱俾佢嚇親,份量少得出奇啲粉得幾啜,下邊係菜墊住,啱啱睇comment見有人講話份量多好抵咁話,嘩,唔知係咪唔同時空,完全唔覺多,定係嗰個人食開減肥餐,份量只係似出面嘅下午餐,炒河味道略咸,但最失敗係啲牛肉又鞋又靭,仲有明明話少辣,點知辣到苦,個辣度係譚仔嘅小辣,我地食開係10小辣,好在佢份量得好少,我哋好快就食晒我哋問返店員,店員話本身辣唔可以走,所以小辣都好辣店員擺明當我哋傻我哋懷疑個店員根本冇落小辣,因為我聽到隔離枱都有叫牛河走辣飛天炒通菜(轉芥蘭)(少辣)呢個菜一上,就發現佢落錯單,俾左通菜,因為我地唔食得

我哋叫左4樣野⋯全部都揀有星星嘅招牌菜試

,好唔抵
唔怪得唔覺有人叫呢個菜

醉鬼炒河配和牛

醉鬼炒河配和牛 (少辣)
呢個一上枱俾佢嚇親,份量少得出奇

好在佢份量得好少,我哋好快就食晒
我哋問返店員,店員話本身辣唔可以走,所以小辣都好辣
店員擺明當我哋傻
我哋懷疑個店員根本冇落小辣,因為我聽到隔離枱都有叫牛河走辣
飛天炒芥蘭

飛天炒通菜(轉芥蘭)(少辣)
呢個菜一上,就發現佢落錯單,俾左通菜,因為我地唔食得通菜,店員就話可以轉芥蘭,點知佢就落錯單,仲狡辯話我哋最後揀通菜
,明明係佢介紹話轉芥蘭,好在佢只係駁咗一句,佢再出聲我就真係鏟到佢飛天

講返味道,我覺得幾好,唔算好鹹,同埋小辣真係小辣

芒果糯米飯

芒果糯米飯
我哋最係靠食呢個糯米飯先飽
佢呢個芒果糯米飯同之前食過嘅有啲唔同,糯米飯係唔熱嘅,芒果甜得嚟似加左糖水,即係芒果本身唔係甜,味道一般
芒果熱情果沙冰、香蕉椰子OREO奶昔

芒果熱情果沙冰
香蕉椰子OREO奶昔
呢兩杯野係最快出嚟,佢地融晒啲菜都未有⋯

味道一般啦,如果咁都難飲就死得

有樣野好奇怪,佢哋唔會俾上菜紙或者枱號之類嘅單,埋單嘅時候就同店員指住喺邊張枱,成件事白痴,睇返comment話係用QR code落單㗎喎,但係完全唔覺囉,見其他枱埋單都係手指指

其實呢間野食物味道唔差,但等太耐同埋cp值低,所以應該唔會再嚟食了!
飛天炒芥蘭