話說星期日同daddy慶祝,見良景開左好幾間新食肆,諗住去試一試!不過daddy特別鍾意食港式口味,於是就選左呢間四季冰室。平時行過呢間餐廳都見到好多人等,可能星期日關係,屋村餐廳都需要拎飛等叫number..等左around唔知幾耐,終於到我地啦!入到裡面坐,感覺座位尚算舒適,唔會好迫,裝修亦有氣氛,唔錯。開頭叫左3款野食,而等左差唔多15-20mins就有得食第一個菜,味道唔錯,亦岩daddy口味,但之後...有個羊南煲等左超過40mins都未到....咁daddy就開始搵waiter跟進下,跟住好快就有個著卡其色衫既waiter走過黎,話可以幫我地跟跟,見佢著住那些年件衫(隔離間台式餐廳),而家先知原來係同一間公司,可能唔夠人手過左黎幫手掛。眼見原來好多其他客人既野食都未齊,係咁追單。而頭先個個男waiter同d客好有禮貌咁講「唔好意思,我地今日外賣比較多,可能廚房未整得切,我會盡力同你跟跟」之後再等多15mins都未有...野都差唔多食曬,都未到....daddy話不如取消佢啦,我都諗住唔食了,話口未完,個煲就到了。岩岩整起,熱到有少少燙口,但味道確實係唔錯既!整體黎講,呢間餐
話說星期日同daddy慶祝,
見良景開左好幾間新食肆,
諗住去試一試!
不過daddy特別鍾意食港式口味,
於是就選左呢間四季冰室。

平時行過呢間餐廳都見到好多人等,
可能星期日關係,屋村餐廳都需要拎飛等叫number..
等左around唔知幾耐,終於到我地啦!

眼見原來好多其他客人既野食都未齊,係咁追單。
岩岩整起,熱到有少少燙口,但味道確實係唔錯既!

整體黎講,呢間餐廳除左等耐少少,野食尚算不過不失,希望下次可以改善,唔好要客人等太耐。
因為我見到隔幾枱有個客等到唔耐煩,係咁大大聲鬧了。
特別值得一讚,卡其色衫個waiter既服務態度,
見佢每次放低野飲或者野食都會同客人講「多謝晒」。
平時去建生個到食野多,好多都就咁擺低就算,anyway,下次會再黎幫襯!

題外話:見呢到好多彈多過讚,特別服務方面,
確實我見D waiter/ waitress( 著黑衫的),態度係一般般,甚至語氣唔係太好。
2021-12-12
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
  • 鮮茄焗豬扒飯
  • 羊腩煲