2021-10-09 32 views
男友渣開車經過長沙灣途經青山道發現咗呢間隱世小店,入去打算食個tea! 新開餐廳門口白色為主,好簡潔,入面地方雖窄小,但人流好旺,主打韓國食物,見好多人點外賣。我地要左烤蛋、流心芝士吉列豬扒飯同泡菜炒飯。由於小店廚房得一人,所以繁忙時間都要等一段時間。不過好彩食物味道質素高,都好值得等待。先講烤蛋,其實有啲似日本嘅玉子燒,不過佢中間係加了芝士,可見到充滿流心既效果,蛋味濃郁、火喉剛好夠哂嫩滑,好岀色。泡菜炒飯用上石鍋盛起,能確保飯既餘溫,上面佈滿紫菜,佢飯同泡菜嘅份量超級多,係大食之選。佢會有少辣,每一啖飯都會食到有泡菜。最後係芝士吉列豬扒飯,呢個又係好出色,吉列豬扒外皮夠香脆鬆軟,豬扒肉質厚實,重點係流心芝士,好有拉絲既效果。估唔到小店可以做到咁出色嘅韓式美食,難怪咁多人幫襯,加上價錢一啲都唔貴CP值高!