2024-01-16 182 views
走過西九龍中心,發現一間引人注目嘅韓式快餐店。心諗,今日就來點不一樣嘅滋味吧!首先,皇牌芝士薯條,真係㖭到嚟,滿滿嘅芝士,拉絲效果影到我都忍唔住拍咗幾張相!😍 薯條本身外脆內軟,每一啖都感覺到芝士嘅香濃和薯條嘅彈牙,仲有一份粟米濃湯味,輕輕嘅甜味配上薯條,新鮮感十足。再響味蕾上同芝士做咗個交流嘅,係紫菜脆薯條。紫菜粉灑嘅恰到好處,唔會過於搶味,反而帶出薯條嘅原味,每一啖都似乎嗅到海洋嘅味道,出奇意外嘅好食!而家講返正經嘢,Haha Chicken嘅原味同蒜香醬油炸雞,真係正到不得了,一啲都唔油膩,外皮嘅酥脆聲音可以聽到幾條街外!雞肉鮮美得嚟保持多汁,尤其係蒜香醬油,啖啖都係幸福嘅感覺,好過癮!😋總結嚟講,次次路過西九龍中心,都知道有間可以滿足我味覺嘅好地方,值得再三回味!👅💥