2016-05-15
和拉花高手 焙茶綠茶鮮奶和真誠製作紫薯窩夫 過招是日去到紅磡黃埔花園探朋友,朋友生咗個好可愛嘅BB,因為要照顧小朋友嘅關係我哋唔可以去得太遠嘅地方食下午茶,有人強烈介紹我去到呢一間cafe charm .位置方便,而且鋪頭夠大間我同朋友都點狀我焙茶鮮奶,陪查係焙過嘅綠茶,味道會苦一點。但更加甘香!一黎到就見到有拉花高手製作嘅可愛龍貓公仔,好耐冇見到一啲咁靚嘅拉花,令到心情特別愉快!香濃嘅焙茶鮮奶實在令我回味!高手拉花!大家記得泥到最好飲熱飲啊!無論任何時候我都比較鍾意食鹹點,所以呢個下午茶我哋點選左黑松露炒蛋牛角包配薯條牛角包十分之鬆軟配合即炒惹味香濃黑松露炒蛋,熱烘烘,裏面嘅炒蛋十分之飽滿!很好吃啊!用上粗薯條,油比較小,而且十分乾身,食落去罪惡咁減少!灑上一點點嘅辣粉,健康輕怡之選!最後點少得你就係其中一個吸引我哋嚟到嘅原因就係呢個即叫即做嘅紫薯窩夫十分之可愛嘅花形窩夫上邊配上自家製嘅紫薯蓉,配合日本嘅豆付雪糕,淨係買相已經攞滿分!自家製嘅紫薯蓉味道清甜,淡淡的甜味配上淡淡的紫薯香味!脫俗優雅,二最估唔到嘅就係呢個花形窩夫裏邊竟然原來混合左自家製紫薯蓉同埋黃薯蓉,令到整個甜品嘅主題
是日去到紅磡黃埔花園探朋友,朋友生咗個好可愛嘅BB,因為要照顧小朋友嘅關係我哋唔可以去得太遠嘅地方食下午茶,有人強烈介紹我去到呢一間cafe charm . 位置方便,而且鋪頭夠大間 我同朋友都點狀我焙茶鮮奶,陪查係焙過嘅綠茶,味道會苦一點。但更加甘香! 一黎到就見到有拉花高手製作嘅可愛龍貓公仔,好耐冇見到一啲咁靚嘅拉花,令到心情特別愉快!香濃嘅焙茶鮮奶實在令我回味!高手拉花!大家記得泥到最好飲熱飲啊! 無論任何時候我都比較鍾意食鹹點,所以呢個下午茶我哋點選左黑松露炒蛋牛角包配薯條 牛角包十分之鬆軟配合即炒惹味香濃黑松露炒蛋,熱烘烘,裏面嘅炒蛋十分之飽滿!很好吃啊!用上粗薯條,油比較小,而且十分乾身,食落去罪惡咁減少!灑上一點點嘅辣粉,健康輕怡之選! 最後點少得你就係其中一個吸引我哋嚟到嘅原因就係呢個即叫即做嘅紫薯窩夫 十分之可愛嘅花形窩夫上邊配上自家製嘅紫薯蓉,配合日本嘅豆付雪糕,淨係買相已經攞滿分! 自家製嘅紫薯蓉味道清甜,淡淡的甜味配上淡淡的紫薯香味!脫俗優雅,二最估唔到嘅就係呢個花形窩夫裏邊竟然原來混合左自家製紫薯蓉同埋黃薯蓉,令到整個 甜品嘅主題更加突出,就係每一啖你都會吃到美味可愛嘅紫薯,因為紫薯嘅味道始終唔夠出,所以響窩夫裏便混合小小嘅黃薯食落去甜味更加平衡!睇得出係餐廳嘅心機之作!
咁多樣嘢埋單都只係$200左右,十分抵食一個優閑嘅下午茶,最適合就係嚟到呢一啲餐廳內慢活一下!