2019-01-16
📃開會前要食個靚早! One Island South 一幢頗新既大廈, 喺一眾工廈當中尤其搶眼! 🤩 ..One island south 地下有一間型格餐廳 (自助型式的) 落單, 自己跟號碼去水吧拎咖啡, 再跟號碼去廚房拎食物….如果自己一個去食呢, 呢個安排就有少少麻煩, 究竟放唔放低 d 嘢先好呢? 🤔 🐄我就揀左 Corned Beef & Cappuccino $58! 🍞自家製麵包, 煙煙靭靭! 咸牛肉炒蛋超級足料, 份量亦多, 再配有大量有少少甜味既肉鬆, 咸咸甜甜咁, 食嗰刻好醒晨, 只係太飽驚開會會瞌眼瞓 🤣🤣🤣☕Cappuccino 幼滑香濃, 因為驚飲唔晒, 所以我用外賣杯上, 搖兩搖先發現原來有拉花, 失敗! 影唔到! . 🍽以一個豐富早餐 + 香濃咖啡為自己打打氣! .