6 day(s) ago
今日陪朋友喺附近睇醫生,之後行經呢間咖啡店。朋友話之前嚟飲過咖啡幾好飲就決定入去順便食個休閒午餐。鋪面唔大但木系裝修都幾舒服,牆身擺咗唔少客人嘅畫作,幾有親切感。講返食物方面佢嘅假日餐牌都有好多種類除咗all day breakfast,多士系列,仲有意粉同漢堡,而最吸引我嘅就係牛角窩夫!我哋分別點咗兩客意粉同2個牛角窩夫。等食物之前就飲住咖啡同蜜糖柚子梳打。咖啡好香,朋友好欣賞,話好好飲。轉頭食物都好快準備好,份量好多而且賣相好吸引。明太子大蝦意粉同卡邦尼意粉,兩款嘅意粉都煮得啱啱好火喉,唔會太淋,煙韌又咬口!明太子醬食起嚟鹹香味濃啲,加埋爽口大蝦,好夾!至於卡邦尼醬汁食起嚟比起好多西餐廳更為出色,意粉掛晒醬汁,濃濃芝士味,配搭火腿同蘑菇片,好食!轉頭我哋就點埋甜品食,開頭以為佢呢個價錢個牛角窩夫份量應該好細,點知原來一客都有兩件,重要好味道。我哋分別揀咗兩個口味,一個係抹茶麻糬紅豆;另一個就係自家製藍莓醬配雪糕。牛角窩夫烤得香酥,食落有少少脆口,牛油香味十足。兩種口味各有特色,藍莓醬同雪糕就香甜啲;抹茶麻糬紅豆就口感豐富,兩款我都鐘意!店員話閒日仲有weekday menu,可以以
我哋分別點咗兩客意粉同2個牛角窩夫。
店員話閒日仲有weekday menu,可以以更優惠價錢加配咖啡或其他飲品,我下次要再嚟呀!