2022-06-08 374 views
咖啡酒吧集於一身嘅餐廳喺香港越來越多,今日經朋友介紹去左尖東嘅B’hood。我哋入餐廳之前職員俾左一張餐廳嘅貼紙,然後貼咗喺衣服上面,頓時勾起我以前MK時代落Club嘅情景🤣,當時Clubbing入場嘅時候要吸印仔或者痴貼紙。- 蟹肉龍蝦汁蛋餅🥧蛋餅外皮有少少焦脆,入面非常鬆軟,仲食到薯仔、蟹肉、洋蔥其他材料,口感非常豐富。伴碟有自家製番茄莎莎、醃椰菜絲、茄汁焗豆和龍蝦汁。蛋餅配龍蝦更加惹味😋,配上其他伴碟亦有唔同風味。- 黑松露薯條主菜加$38就可以有咁大份嘅薯條,黑松露味唔算好突出,不過薯條夠香脆已經好滿足。- 燒紐西蘭西蘭扒一切開見到粉嫩嘅顏色就係我想要嘅medium熟度。西蘭扒完全無筋,肉質juicy,$128嚟講真係幾抵食🤩- Is It a Mocha?一聽cocktail名已經估到味道同Mocha差唔多。酒底以Volka為主,加上越南嘅單品朱古力豆同自家製甜酒,味道層次比Mocha更加豐富。- Hanakotoba 💐估唔到我都有收花既一日🤣,外型非常美觀,上檯嗰下已經令我心花怒放。味道方面,調酒師加左蘋果醋同蜜糖製成既果醋蜜oxymel,味道比較香甜,酒精濃度感覺無咁重

- 蟹肉龍蝦汁蛋餅🥧
蟹肉龍蝦汁蛋餅

- 黑松露薯條
黑松露薯條

- 燒紐西蘭西蘭扒
燒紐西蘭西蘭扒

- Is It a Mocha?
Is  It  a  Mocha?

- Hanakotoba 💐
估唔到我都有收花既一日🤣,外型非常美觀,上檯嗰下已經令我心花怒放。味道方面,調酒師加左蘋果醋同蜜糖製成既果醋蜜oxymel,味道比較香甜,酒精濃度感覺無咁重。
Hanakotoba

整體而言,食物有質素而且價錢完全唔貴,Cocktail充滿心思,令星期一既blue monday vibe 完全消失🥰

2022-05-23
$320 (Dinner)
黑松露薯條
燒紐西蘭西蘭扒
Is  It  a  Mocha?
Hanakotoba