當我有時間嘅時候,我就鍾意去搵新餐廳食唔同嘅美食啦 🍽️。最近,我發現咗一間喺九龍灣淘大商場嘅東南亞餐廳 - 栢檔海南雞飯,就決定去試吓。我叫咗佢哋嘅招牌菜,包括極品海南雞飯🍗、肉骨茶配飯🍛、秘方鹵燒豬頸肉飯🍚同埋跟餐嘅皇牌無味精靚湯🍲。全部食物都真係好好味,令人流連忘返!先試咗一啖極品海南雞飯🐥,啲雞肉好嫩好滑,加埋椰漿飯同埋甜甜嘅醬汁,真係一啖接一啖,好好味!而且呢碗極品海南雞飯只係$64,價錢好實惠!之後,我再試咗肉骨茶配飯🐷。湯底好濃郁,肉質好嫩滑,好開胃!呢道菜令我諗起我嘅馬來西亞嘅肉骨茶,每次都會叫一大鍋一齊食。而呢份肉骨茶配飯只係$64,真係物超所值!👍之後,我試咗秘方鹵燒豬頸肉飯,豬肉好嫩滑,醬汁香鹹可口,味道好好味!呢份鹵燒豬頸肉飯只係$64,價錢好實惠!👌而且最令我驚喜嘅係,食咗跟餐嘅皇牌無味精靚湯之後,感覺好清爽淡雅,唔含味精,好健康!湯中嘅南瓜亦好入味,好開胃!呢碗湯只係$8,價錢好親民!👏總括黎講,呢間新餐廳嘅食物好好味,份量十足,而且價錢好實惠!另外,員工嘅服務態度都好好,令人感到溫馨。我一定會再黎呢度,同埋推介大家都黎試試啦!😋

2023-03-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 肉骨茶
  • 海南雞