2019-03-13 4255 views
今日同男朋友行完婚展,就睇下附近有咩食,行到囍帖街附近見到呢間幾特別既日本餐廳,甘就坐底試下啦。可能我地差吾多9點先到,餐廳都吾多客人啦。。餐廳以餃子🥟為主,有好多吾同口味既餃子🥟,可以揀煎或炸咖。最後我地點左👇🏻👇🏻👇🏻雞肉芝士煎餃子🥟將雞肉芝士作為餡料,食落我地都覺得好清無乜味,係有小小芝士拉絲但吾多。店家會跟沙律醬,或者自己落餃子醬汁。但沾左醬成個餃子就係醬既味道,餡料都無味啦。。炸豬扒:豬扒吾會太厚,薄薄一片。醃料吾夠味,好彩肉質算鬆化吾痴牙。但粉漿有點厚,炸到好脆。。咖哩飯:無任何材料,只係蘿蔔薯仔。但個飯真係好香!粒粒分明,食落軟綿!不過咖哩好普通,好似平時超市買到一盒盒既果款,所以無驚喜。。牛筋豆腐:牛肉有幾粒,仲有豆腐既。。食落好香牛味!送飯一流!只係個汁好油,好明顯一層油怕怕,但味道係好食既。呢度有最低消費每人50元,環境座位都好窄,有bar枱可以望住師傅煮野食。。但整體感覺一般。。

餐廳以餃子🥟為主,有好多吾同口味既餃子🥟,可以揀煎或炸咖。

最後我地點左👇🏻👇🏻👇🏻

雞肉芝士煎餃子🥟

炸豬扒:

咖哩飯:

牛筋豆腐:
怕怕,但味道係好食既。

2019-03-10
$90 (Dinner)