2019-04-13 302 views
今晚我同朋友為咗睇日出,走咗去蝴蝶灣睇,睇完日出要去搵嘢食,就沿着輕鐵路軌行,行到去龍門居,求其搵間嘢食,打算食個早餐就去返工俾我哋見到龍門居有間龍門冰室,見到入邊都幾多人,睇個款似係街坊生意,諗住平平哋,膽粗粗去試吓入到去我哋一人叫咗個常餐,佢寫住全日供應,我就例牌叫咗個沙嗲鮮牛肉湯麵,外加一個北海道牛乳炒蛋配厚多士,而我朋友叫咗個先茄濃湯通粉,配餐蛋,一杯凍檸茶,一杯凍朱小冰。啲嘢食嚟到嘅時候,發個唔夠我哋兩個人食,所以叫咗個小食,叫雞翼食,試吓新野,青芥醬蜜糖雞翼,兩個常餐正正常常食得落口,又唔稱得上叫好食,叫做有嘢落肚咁啦,杯嘢飲係我幾唔滿意嘅,叫杯凍朱小冰,好似變咗凍朱小朱咁,完全冇味。飲品都算啦,跟住試吓嗰個小食青芥醬蜜糖雞翼。點知中伏嘅唔止係嘢飲原來係一浪接一浪 因為果個雞翼芥末係原全無辣味 一味得個甜字 雞翼又唔係脆既 一咬落口 成口都係油 真心唔知煮個位師傅有無試下味先拎上枱比人食 好簡單一樣野 可以整到咁難食整體黎講 環境唔算太好 飲品又無味食物唔講得上好食既大前提之下要我再翻去幫襯 我諗唔會再有下次

青芥醬蜜糖雞翼。

整體黎講 環境唔算太好 飲品又無味
食物唔講得上好食既大前提之下