2023-01-16
今日同朋友一行四人夜晚諗食咩,撞正今晚開始天氣轉凍,嚟到呢間舖頭見到佢個海鮮鍋好似幾正,啱晒冬天食,於是就坐低試吓,朋友話呢間新開,唔知係咪咁嘅原因,都好多人嚟試,現場都見到好多人食。我哋7:30入座,咁啱出面仲有户外坐位,所以我哋就唔使等,跟住到咗八點嗰陣聽到有個女士話佢預約咗八點,但係個職員同佢講話而家滿咗,叫佢等,我心諗,你都唔留枱比客人,咁點解仲要俾人預約,咁不如全部得Walk in?🤡我哋一開頭嗌咗啲串燒,羊架先上,其實size都偏細,不過味道OK,唔錯啊,於是我哋就開始嗌多啲,跟住發覺樣樣串燒都係同一個調味喎🙃調味一樣都由佢啦,但個重點係size係極極極細,明明睇佢手機落單個app呢,就唔似咁細嘅,上到枱呢就全部size用嚟攝牙罅嘅😓同樣地海鮮鍋入邊啲料就唔係好多,每樣都係幾件,所以其實好快就食晒,但係我哋係完全未飽,跟住再嗌左啲打邊爐嘢,但係啲火鍋料一上嚟,又中伏啦,全部都冇諗過得甘少,一份金菇都唔知有冇平時街市的一包,睇落似半包,肥牛得6片,我哋o左,(唔好意思,我太過近咁影,啲肥牛係冇你想像中咁大碟,應該放喺啲碗筷隔離影)我哋都覺得呢間舖頭食水食到咁深,最後我哋決定止
同樣地海鮮鍋入邊啲料就唔係好多,每樣都係幾件,所以其實好快就食晒,但係我哋係完全未飽,跟住再嗌左啲打邊爐嘢,但係啲火鍋料一上嚟,又中伏啦,全部都冇諗過得甘少,一份金菇都唔知有冇平時街市的一包,睇落似半包,肥牛得6片,我哋o左,(唔好意思,我太過近咁影,啲肥牛係冇你想像中咁大碟,應該放喺啲碗筷隔離影)我哋都覺得呢間舖頭食水食到咁深,最後我哋決定止蝕,食晒枱面啲嘢就走啦,去過第二間舖頭食過,我真係唔知係呢間舖頭要嗌幾多野先至可以食飽?講緊我都係正常女仔食量。
呢間舖頭嘢食質素OK嘅,員工服務正正常常,但係個CP值超唔抵,所以唔會再有下一次幫襯。