2010-08-09
正所謂一份價錢一份貨, 呢間餐廳平均一個飯要70(未計轉套餐), 在本人言而, 呢個價錢唔係平但又唔可以叫貴, 不過食物質數就麻麻, 所以我覺得呢個價係唔值, 我哋2個人叫咗一個CURRY芝士吉列豬排 & CURRY豬肉絲, 兩個都有轉餐, 分別要咗沙律 & DRINK, 先講沙律, 一個係芝麻汁, 一個係豉油汁, 芝麻汁OK, 豉油汁就咸咗D, D菜都好新鮮, 所以個沙律都過關嘅.到主菜, CURRY芝士吉列豬排係小辣, 我就食唔到有辣味(通常我叫得辣果D就真係好辣, 老公唔會搵我做準則), 但老公係食到有辣嘅, CURRY係有香味, 但我就覺芝士唔夠多, 豬排就唔似豬排, 因為咬落有D似豬肉碎壓番埋變一塊排, 佢咬開唔見紋理, 但會見到D肉質好似有一點點嘅油, 總之咬落有D怪, 不過佢嘅炸粉就唔錯, 咬落去好脆口.另外個 CURRY豬肉絲我要咗3分辣, 對我黎講, 如比我叫多次, 我會食4分或試下5分, 所以食得辣果D, 我會建議食4分以上, 到D豬肉絲, 未到好鞋口, 但一定係唔滑, 最奇怪係D........ 飯, 講到尾CURRY要配飯, CURRY都可以叫過關, 我就一定
另外個 CURRY豬肉絲我要咗3分辣, 對我黎講, 如比我叫多次, 我會食4分或試下5分, 所以食得辣果D, 我會建議食4分以上, 到D豬肉絲, 未到好鞋口, 但一定係唔滑, 最奇怪係D........ 飯, 講到尾CURRY要配飯, CURRY都可以叫過關, 我就一定唔比個飯過關, 因為D飯無飯味, 無錯佢係珍珠米, 但佢一黎到比我見到佢D飯, 感覺就唔得喇, 一眼望埋去, 你見到D飯好硬(可能佢要整靚碟飯先上枱, 比佢壓實咗), 嗅下又嗅唔到有米味, 食落去就係無味飯, 唔通佢哋知CURRY D味好勁, 所以唔洗搵D有飯香嘅米黎做陪襯?