情人節那天忽然想起這間的甜品,於是就專登千里迢迢去紅磡呢一間,疫情時及疫情後都時常幫襯。一直都覺得除咗樓面職員唔夠之外,食物質素非常好。一直有食開佢嘅拿破崙意粉同埋雞蛋三文治,仲有冰與火甜品,同咖啡,於是就點咗呢幾樣。點知等咗超過半個鐘先至有一碟意粉上枱,但其實我哋點咗兩碟相同嘅拿破崙意粉,只來一碟。個賣相真係嚇死人,好似食剩嘅意粉。我記得以前係用長方碟右邊有意粉,左邊就係沙律同麵包,而家係用一個圓形細甜品碟裝住一堆非常肉酸嘅意粉。感覺就好似加錢換購嘅一樣,㩒枱面鐘仔搵職員,成間餐廳有百幾個座位,但係眼見得兩個樓面,所以好耐都冇人理我哋。個職員話佢哋轉左Menu,而家個意粉係咁樣,減咗價只係60幾蚊,如果想要沙律就要加$20。個問題唔係我想要沙律,係一間日本西餐廳個意粉咁嘅賣相,真係茶餐廳都不如,衰過學校canteen。之後再嚟雞蛋潛艇同埋冰與火甜品,甜品唔記得俾個糖漿我,又係因為太少職員,職員太忙,所以忙中有錯。個職員回應左我之後要跑去收銀,收完幾位客人錢先有時間幫我去攞返個糖漿,個雪糕都溶晒咁滯。老實講所有食物質素都keep到水準,樓面職員都有禮貌,有耐性,呢個值得一讚。俾人投訴都

之後再嚟雞蛋潛艇同埋冰與火甜品甜品唔記得俾個糖漿我,又係因為太少職員,職員太忙,所以忙中有錯。個職員回應左我之後要跑去收銀,收完幾位客人錢先有時間幫我去攞返個糖漿,個雪糕都溶晒咁滯。

老實講所有食物質素都keep到水準,樓面職員都有禮貌,有耐性,呢個值得一讚。俾人投訴都有禮貌回應,只係可能管理層有問題。最終嘅原因會唔會係減人手?出餐咁慢,賣相又差,係咪因為嚴重唔夠人手?前線職員最慘。

明明係一間好好嘅餐廳,而家又搞成咁,唔好怪人唔消費,我消費都俾返一定質素我。一個咁樣衰又冇料嘅茄汁意粉加杯黑咖啡加埋一已經成舊水,雖然價錢唔算真係好貴,但係都唔好搞到自己連canteen都不如。
2025-02-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)