話說今晚諗住去大角咀度食晚飯,但朋友話好遠喎,結果轉左嚟旺角食但係就唔知食咩好,行行吓見到呢間泰國餐廳,門口有啲串燒擺喺度,好似幾正宗咁喎點解好似以前唔覺有呢間泰國餐廳嘅存在嘅?咁又係嘅,每次話想食泰國嘢就一定去九龍城嗰度食🤫🤫🤫🤫仲邊度會專登搵下旺角有咩泰國嘢食先得架見朋友冇反對一於就試吓呢間外貌好正宗嘅泰國嘢啦,果然入到去差唔多全部都係講泰文,我仲見到佢哋個青木瓜沙律嘅整法係超級正宗,係用嗰啲瓦片既沙律盅磨下磨下咁整成既一於嗌返個青木瓜沙律🥗食下先,我仲見到一個好特別嘅沙律叫做酸辣豬潤沙律,一於試吓先,再嗌咗三串燒牛肉,兩串豬頸肉,燒側魚,雞肉肉碎炒飯,同埋炒雜菜🤗🤗🤗呢度仲有一樣野俾我覺得好正宗嘅就係啲碗碟,筷子,匙羹同叉,啲餐具根本就係喺泰國食嘅一模一樣由於呢度嘅廚房好細同埋我見得一個人煮野食,所以都要等下嘅個青木瓜沙律果然好正宗因為加埋左好多炒香左嘅花生同埋魚仔粒,同埋大量嘅青檸同蕃茄,嗰隻味真係好地道!然後個豬膶沙律我都係第一次食🤫🤫🤫🤫個感覺都幾特別嘅,不過我覺得唔似係沙律,因為熱既!然後嗰串燒牛肉有驚喜喎,牛肉既質素拍得住安格斯牛肉,真心好味,所以我哋再叫多幾串至於嗰肉
由於呢度嘅廚房好細同埋我見得一個人煮野食,所以都要等下嘅
至於嗰肉碎炒飯就太淋身,一般!嗰燒側魚反而燒得岩岩好,魚質仲保持到好滑,係水準之作!