2022-08-03 1447 views
首先間餐廳完全係比啲foodie,過分吹捧其實餐廳極之普通,可以話唔值,莫講個環境,職員態度都非常一般。當日book咗生日食飯,訂枱要比deposit,其實無問題,但係入到餐廳,職員極力推薦食個shabushabu set, 不停Chur我哋快啲落單,完全唔比時間我哋商討或者考慮! 介紹得又模棱兩可,完全唔知佢想表達啲乜嘢。因為一開始我哋諗住食 combo set ,唔夠先至再on top加其他已經同職員講俾我哋諗吓先, 2分鐘都冇,佢又行返過嚟,叫shabu shabu啦!新嘢嚟㗎。嗰下已經同啲朋友覺得好反感,煩夠未呀!最後俾佢逼到我哋叫咗個shabu shabu,然後其他嘢全部散叫,嗌咗3碟肉,每碟肉得嗰幾片,每碟都500蚊以上㗎~唔平㗎~ 值唔值得? 自己衡量下,我哋幾個一致認為完全唔值😒其實我哋已經嗌咗唔少嘢,職員係咁同我哋講唔夠㗎你哋唔夠㗎你哋!我地話叫住先,佢面有難色,佢話一睇就知唔夠食,我地話唔夠再加,佢話材料要準備,後加無咁好(但其實只係打邊爐既蔬菜同菇類)要我地一次過叫多啲點菜過程受到極大心理壓力😭😭😢最後埋單$2778牛肉冇牛味純粹係多雪花,肥美,但係完全冇肉味湯
首先間餐廳完全係比啲foodie,過分吹捧

嗰下已經同啲朋友覺得好反感,煩夠未呀!

(但其實只係打邊爐既蔬菜同菇類)
要我地一次過叫多啲

點菜過程受到極大心理壓力😭😭😢

最後埋單$2778

牛肉冇牛味
純粹係多雪花,肥美,但係完全冇肉味
湯底 死咸 又油

最搞笑係咩,叫杯啤酒,佢係用普通水杯裝俾我哋,仲要唔平個喎個價錢🤨🤨

同我哋想過嚟食燒肉嘅願意差勁遠

除咗講伏 我唔知可以講咩

2022-07-31
$788 (Dinner)
Celebration
Birthday