2019-02-21 26 views
同個朋友第一次到西環附近吃飯,順道吃一吃糖水,發現有間半糖主義都唔錯,啱晒我!尤其是呢排想清減啲,所以二話不說入咗去試。這裏的裝修很骨子,很有家的感覺,牆身的設計用上黑板,更令人回味上學的時光。店員推介呢度嘅紫薯拿破崙,就即管試吓。其實我份人都唔係話咁好紫薯,但係食完呢個拿破崙從此改觀,拿破崙非常脆,用叉拮落去,紫薯蓉同埋拿破崙皮混合一體,大件夾抵食,加上賣相唔錯,拌碟整得不錯。另外叫咗杯70%特濃朱古力飲品,我好鍾意食高濃度嘅朱古力,因為佢苦中帶甜,甜中有澀,令人一試愛上,這個特濃朱古力飲料沒有令我失望,非常濃郁的口感配上朱古力粉和朱古力粒粒,非常特別,加上他們鼓吹環保,用鐵飲管,即時加分!

2019-02-11
  • 紫薯拿破崙