2023-10-03 79 views
🇭🇰媄鐵板燒日本料理和酒·臣omakase $1080呢間鐵板燒個師傅既調味都幾岩我口味 而且我地去嗰日咁岩隔離坐左兩位熟客 佢地同我地分享左佢地自己整既甜品 我地超受寵若驚😍😍佢個whisky tiramisu我覺得好好食 佢個cream超滑 而且whisky味都好出 係全餐飯既highlight🥃🤩·時令海產(3款) l 季節燒魚 l 南非鮑魚 l 沙巴虎蝦 l 鵝肝如果大家黎食我覺得大家可以試下貴啲$1380個個set 因為個個係有5款海鮮 我見隔離個北寄貝望落超吸引 而且仲有龍蝦 我覺得正啲🤣🤣我地個個餐就有北海道帶子 佢呢個都嫩既 不過我自己覺得可以煎短少少 之後佢個牛肝菌忌廉醬超香 同個帶子好夾🍄佢個厚岸蠔細隻少少 但係都煎到入曬味 配埋上面炸脆左既白蝦幾惹味🦪個瀨尿蝦就正正常常 反而佢個甘鯛立鱗燒幾有驚喜 師傅調左個酸菜魚汁配個甘鯛 食完個口會有少少麻麻地 好過癮🐟之後佢個沙巴虎蝦有一對筷子咁大隻 食落肉質都唔錯 不過就唔算超甜🦐之後個鮑魚都幾淋滑 個鮑魚肝醬都好味😋最後個鵝肝都幾肥美 配埋個蘋果蓉好夾🦢·日本鹿兒島黑豚肉 l 炒飯 l 炒野菜 l 甜品 l 沙律 l 前
🇭🇰媄鐵板燒日本料理和酒
臣omakase $1080
時令海產(3款)
帶子
瀨尿蝦
個瀨尿蝦就正正常常
甘鯛立鱗燒
南非鮑魚
之後個鮑魚都幾淋滑 個鮑魚肝醬都好味😋
鵝肝
最後個鵝肝都幾肥美 配埋個蘋果蓉好夾🦢
日本鹿兒島黑豚肉 l 炒飯 l 炒野菜 l 甜品 l 沙律 l 前菜 l 味噌汁
日本鹿兒島黑豚肉
之後肉類我地個日揀左豬肉 不過我見隔離個牛肉吸引啲 佢係厚切既 油花望落唔錯😈😈
炒飯
之後個炒飯有少少雪菜咁 都粒粒分明
炒野菜
個炒野菜清清地都唔錯
雪糕
焦糖多士
最後個甜品就係焦糖多士配雪糕 佢個焦糖多士擺盤好靚 不過我自己就覺得佢有啲太牛油 我自己中意甜啲既多士🍞🤣
粟米水果凍湯
之後我地個日個前菜有個粟米水果凍湯 佢呢個飲落好甜🌽隔離既荔枝漬番茄荔枝味好出 好得意
龍蝦汁蒸蛋
反而個龍蝦汁蒸蛋我自己就覺得淡味啲😂😂
味噌湯
#rbyeat
#rby日本菜 #rby鐵板燒
#rby尖沙咀
📍尖沙咀廣東道122-126號中港中心7樓
$1200 (Dinner)
時令海產(3款)
帶子
瀨尿蝦