2022-05-13
登龍街不嬲出名多嘢食,以前真係唔多留意到Steak Bar🤓,不過食完發覺都唔錯喎~我哋兩個人叫咗個$499嘅2人餐~貪佢多嘢食唔駛自己諗又唔貴。Main Courses吉列炸牛排有排突然好多餐廳推呢款吉列餐🤔,Steak Bar都做得唔錯喎。吉列牛排外脆內軟,朋友覺得有啲難咬開,但我就覺得還好而且肉汁幾多。一啖牛排,一啖飯素白飯,簡直正👍🏻。想食吉列炸牛排都算平平地嘅好選擇。食到飽飽地可以食下隨餐附上嘅酸蘿蔔同沙律,可以幫你食更加多🤪香煎比目魚柳外皮都算脆脆地,魚肉嫩嫩嘅,比較適合食開清淡嘅人。♀️石燒牛舌係送嘅,但都有5塊,燒完食都好正,多肉汁。Side dishes黑松露薯條黑松露好香,薯條都仲脆,份量好多,夠曬一路食一路吹水。章魚小丸子其實都幾搞笑食steak嘅地方side dish係章魚小丸子。味道都ok,有成4粒,風味同出面賣嘅章魚小丸子差唔多。相比之下,我比較中意薯條。Drinks叫咗Apple cider同涷柚子蜜。如果係細食嘅唔建議叫呢個set,因為好多嘢食應該會食唔晒可以散叫😂。吉列炸牛排,石燒牛舌同黑松露薯條係最推薦,價錢唔貴可以一試。Overall感覺幾抵食,都
Main Courses
吉列炸牛排
香煎比目魚柳
外皮都算脆脆地,魚肉嫩嫩嘅,比較適合食開清淡嘅人。
♀️石燒牛舌
係送嘅,但都有5塊,燒完食都好正,多肉汁。
Side dishes
黑松露薯條
黑松露好香,薯條都仲脆,份量好多,夠曬一路食一路吹水。
章魚小丸子
Drinks
叫咗Apple cider同涷柚子蜜。
Overall感覺幾抵食,都想再嚟試吓其它嘢食☺️☺️