2019-02-22
第一次食一風堂,Lunch 12:45過黎攞飛,已經排哂隊,好彩等左10分鐘左右已經有位。我叫左個德福店獨家的橫濱家系豚骨拉麵,朋友叫左個特製白丸拉麵。等左唔係好耐就到啦~賣相唔錯,我揀左麵底係軟硬適中,煮出黎啱啱好,都好彈牙,我自己比較鍾意呢種拉麵既質感,偏向煙韌有咬口。湯底好濃郁,不過食到一半覺得咸左啲,開始頸渴。個溏心溫泉蛋中間好流心,nice👍🏼 個叉燒都唔錯!朋友呢個特製白丸,我影完我碗麵,佢已經食左三分一,啲男人食野真係快到呢🤦🏻♀️碗麵本身係有蛋既,比佢食左影唔到!呢個叉燒因為慢煮既關係偏粉紅,但menu上面話係正常,可以安心食用,並唔係未煮熟。朋友話個叉燒幾「林」幾好食。overall 都不錯。不過我地就黎食完先發現可以問職員拎生蒜等調味料,下次可以試下!