2024-03-26 649 views
多次幫襯雞仔了,之前都係買外賣多,今次就試吓堂食先。招牌海南雞飯的一人餐海南雞色澤鮮黃,冇骨啖啖肉,雞肉算嫰滑,雞皮爽口,以咁嘅價錢,雞嘅份量算係多。油飯個人覺得太乾身和硬,隨碟配上三個醬汁(包括黑醬油、泰式辣汁同薑蓉),個人覺得黑醬油+泰式辣汁一齊係最好食。油菜味道正常發揮,一人份量尚算足,菜心都淋。送嘅椰子湯最有驚喜,初時以為例湯都係無咩味,點知飲落有椰香,又唔錯喔!個日發生小插曲,叫咗杯凍阿華田,嚟到飲咗一啖,淡到似飲水咁,立即同咗侍應姐姐反映,佢都即刻幫我換個杯,點知第二杯都係差唔多,奉勸各位如果叫嘢飲,唔好叫凍華田喇。以咁嘅價錢,咁嘅份量,質數算係合格,應該會再嚟。
多次幫襯雞仔了,之前都係買外賣多,今次就試吓堂食先。

招牌海南雞飯的一人餐

以咁嘅價錢,咁嘅份量,質數算係合格,應該會再嚟。