今日同家人到愉景新城行下,帶埋3個小朋友去玩下。玩到咁上下小朋友話肚餓,本身打算去食個m記,但實在太多人啦,最後被呢度門口隻大顛噹貓吸引所以決定坐低食少少野。有機咖啡伴日本紅豆蓉:咖啡上檯時係齋啡,自己加糖之後可以加cream 落去,我就選擇左唔加糖,一啖紅豆一啖咖啡咁,咖啡味唔算香亦唔夠熱,紅豆味偏甜但如果加埋落苦苦嘅咖啡入面就啱啱好。凍牛奶咖啡伴紅豆蓉:因為本身杯咖啡入面已經有牛奶所以就冇提供忌廉,不過咖啡好似偏小,牛奶味夠重但咖啡味略嫌淡左少少,本身杯咖啡都係冇落糖所以加埋紅豆蓉一齊飲就剛剛好。白玉綠茶雪糕抺茶:有好香嘅抺茶味但偏苦,冇落到任何糖所以我老公飲唔慣,白玉彈牙尚算唔錯,綠茶雪糕嘅綠茶味都好足夠。士多啤梨喵pancake:小朋友一見到呢個甜品就開心到不得了,佢係一塊厚嘅pancake上面有忌廉同士多啤梨,唔知係咪因為pancake厚嘅關係好難切,士多啤梨本身酸酸地加埋cream一齊食就剛剛好,不過50幾蚊好似唔係幾抵。另外仲叫咗一杯抺茶Latte冇影到,不過真係好苦冇茶味亦都唔係好夠奶味。所以呢間野係食個環境同埋令小朋友食得開心啲,食物來講未算太好但不過不失。
有機咖啡伴紅豆蓉
凍牛奶咖啡伴紅豆蓉