2024-06-18 907 views
呢間烘焙店,由開業至今,一值都係人氣高企。當千層撻出爐時,就會見到長長嘅人龍。以前我試過排隊,不過見到嗰陣時產量唔多,好快啲撻就賣晒☹️ 今次我星期日去碰下運氣,落住雨都要排40分鐘左右先至買到麵包!啲麵包係咪咁好食,值唔值得我排咁耐隊?睇埋下面嘅個人食評話你啦~🥧 拿破崙焦糖千層撻 (HK$18).價錢比其他烘焙店貴,但同時也比其他店嘅焦糖蛋撻大隻和高身,目測有我手掌咁大隻 ,有相為證喔!.咬一口,千層撻皮非常酥脆,趁熱食才有嘅口感喔!.蛋漿表面焦香,食落有焦糖燉蛋嘅美味,甜度適中.蛋漿與撻皮之間嘅底部,竟然仲有一層焦糖,好有驚喜,也令味道層次感更豐富!🥐 開心果酥 (HK$28).酥脆鬆軟口感,𥚃面有奶滑的開心果忌廉,濃濃的開心果味,再伴有面頭的開心果碎粒,開心果味滿滿噠😋🌭 明太子熱狗 (HK$28).我覺得比一般熱狗巨型,鬆軟的麵包,甜甜哋的.中間除咗夾有一條幾好味嘅香腸之外,仲有一條鮮醃製青瓜,酸甜適宜.熱狗上塗滿明太子沙律醬和香茜,超足料的!🥯 紅莓核桃貝果 (HK$19).蒸熱後切開個貝果包先知原來係酸種包體,其酸味和煙韌嘅口感都好出眾.每一口不是食到紅莓乾就係食到核桃粒,

🥧 拿破崙焦糖千層撻 (HK$18)
.咬一口,千層撻皮非常酥脆,趁熱食才有嘅口感喔!
.蛋漿表面焦香,食落有焦糖燉蛋嘅美味,甜度適中

🥐 開心果酥 (HK$28)

🌭 明太子熱狗 (HK$28)
.我覺得比一般熱狗巨型,鬆軟的麵包,甜甜哋的
.熱狗上塗滿明太子沙律醬和香茜,超足料的!

拿破崙焦糖千層撻

🥯 紅莓核桃貝果 (HK$19)
.每一口不是食到紅莓乾就係食到核桃粒,口感好豐富呀~

開心果酥
明太子熱狗
紅莓核桃貝果
2024-06-09
Waiting Time
40 Minutes (TakeAway)
$21.5 (Breakfast)
開心果酥
明太子熱狗