2022-08-07 407 views
今日同男友二人去開大角咀,見到有間食古法手工菜嘅中菜館,睇落好吸引😘😘,講多無謂,直接去試下!裝潢好典型中菜館格局,見到仲有鮑魚盆菜同埋一啲自家製嘅醬料售賣,店舖內亦貼滿主廚寶哥嘅照片,睇黎應該成日上電視!食物方面種類有很多,基本上都係一啲典型中菜,不過我同男友兩人都嗌唔到太多嘢,決定平平地一人嗌一個客飯試下先。首先試咗香蔥滑蛋蝦仁炒河,香蔥滑蛋蛋汁濃郁,唔會太水汪汪,又唔會變到蛋餅咁款🤩🤩🤩蝦仁隻隻都好大隻,好彈牙,河粉炒得出色,有鑊氣。跟住叫咗個豉椒酸菜脆斑塊飯,一上格發現好大碟,啲餸鋪滿飯面,豉椒酸菜惹味得嚟又唔會太咸太酸😝十分開胃,搞到我地都食到哂全個飯。而主角斑塊外層炸得香脆,令到外層索滿汁都保留脆口。今日淨係得我地兩個人,所以都食唔到太多嘢,但男友同我都對呢間餐廳讚好👍,希望遲啲有機會可以試到多啲招牌小菜。其他menu

其他menu