2022-09-17 67 views
呢間係最近發現喺尖東新開嘅西餐廳,吸引到我去嘅係因為見過人喺window seat同維港打卡,我都忍唔住同朋友黎試下👯‍♀️當日我地行陣街大概6點零就去到,餐廳未算多人,環境好新淨同闊落,店員都好有禮貌👍🏼👍🏼👍🏼 Menu選擇唔算多,主打set dinner,但我地都係喜歡自己揀,所以就叫a la carte,前菜主菜小食都試哂😋Prosciutto platter 🥓($178) - 呢個係一個火腿拼盤,3款入面有西班牙火腿片,沙樂美腸同辣肉腸🥓我自己就鐘意食火腿片多d,有咸香得黎無咁多油脂粒,如果有埋牛油麵包配食就梗加好啦😌Sauteed garlic flakes diced beef tenderloin🥩($98) - 呢個顧名思義即係蒜片牛柳粒🤣 不過有驚喜喎!首先份量好多有成10幾20粒,而且生熟程度啱啱好,咬入去好有肉汁一d都唔鞋,蒜味唔會搶過左牛嘅肉味,好食👍🏼Black Truffle Mushroom Linguine🍝 ($168) - 有黑松露嘅野永不go wrong😌 呢款意粉黑松露味唔算好重,反而忌廉較多好creamy,令到意粉好掛汁而且入口會覺得好ric

Black Truffle Mushroom Linguine🍝 ($168) - 有黑松露嘅野永不go wrong😌 呢款意粉黑松露味唔算好重,反而忌廉較多好creamy,令到意粉好掛汁而且入口會覺得好rich,鐘意忌廉嘅朋友不妨一試!

Cheesy potato wedges🍟 ($88) - 芝士配薯乜都好,都一定好食😂 今次配薯角,外脆內軟,外皮有微微嘅辣粉,食唔停口😘 如果芝士再多d就perfect哂😈