🥰🤚🏻要講起中東菜,香港的確唔少選擇,而我最鍾意試中東餐廳原因系:通常一入店整個氣氛已經唔同,一首又一首快樂旋律中東歌,開飯前心情已經被感染,所以咁次特登search一間中東菜餐廳,一嘗佢哋風味✍🏻其實中東菜一直比較偏濃味,非常感恩令我遇上一樣懂得欣賞嘅對象,去享用呢餐晚飯,對我嚟講特別有意義,幸福就系咁簡單「最美好的事:最合適口味就系搵合適嘅人一齊享用」👉🏻尼泊爾餃子 (蒸豬肉餃子)同小籠包味道十分相似,最特別系配備有香料味嘅辣醬,有少少酸感、同花香料味唔會太辣喉嘅辣醬,同蒸餃子出奇地配合👉🏻香料炒薯仔+印度薄餅寫明咗有落孜然去炒,非常香口,亦有加芫荽、香草去炒,平時食開嘅薯仔好少系同配料香炒,出其地外皮香口嘅孜然味,入面就好似啖啖都薯蓉咁外加咗碟印度薄脆餅配住食非常一流,建議大家可以加配呢到嘅香烤薄脆餅一齊食👉🏻豬炒麵呢個有些少似乾燒伊麵嘅味,入面有豬肉、洋蔥絲、香草、青辣椒絲、檸檬,配埋辣醬上枱,檸檬就最好唔加,就咁食炒麵撈佢地配搭嘅辣醬真系好味好多尼泊爾食物都會帶佢哋引以為豪嘅香料醬/粉,大家真系可以放膽一試,就算醬料唔啱口味,就咁食都唔差得去邊,麵身炒得乾身而夠味🍹Mango

「最美好的事:最合適口味就系搵合適嘅人一齊享用」
尼泊爾餃子 (蒸豬肉餃子)

👉🏻尼泊爾餃子 (蒸豬肉餃子)

香料炒薯仔+印度薄脆餅

👉🏻香料炒薯仔+印度薄餅

豬炒麵

👉🏻豬炒麵

Mango Lassi

🍹Mango Lassi
呢杯系早前已見唔少Foodie都介紹過,系杯yoga同mango組合嘅飲品,少少酸度,飲落非常低糖健康,如果口味上再甜啲同多啲芒果味會更好,不過就咁清清地去邊食濃味嘢邊飲啖些少口味飲品,都系個唔錯嘅選擇

🌹 印度Lassi 冷知識🌹
Lassi 源於印度和巴基斯基,是以優格為主體的傳統飲料,在當地非常普遍。

餐廳入面唔少食客,中途甚至乎有客系出面等位,坐位唔系咁多,建議大家去記得book位/早少少開飯,入門唔難見到成個酒吧枱設計,電視螢幕🖥播住歌舞MV,聽住都想跟住跳😂🤭
食客一家大細、朋友、情侶都有,餐牌食身種類多,而且價錢都非常性價比高,抵食、好味,服務態度都非常好,雖然人手少比較忙碌,但我系忙完後顧得每位客人貼貼復復,系間會再回頭幫襯嘅優質食店🥰
香料炒薯仔+印度薄脆餅
2020-10-11
$117 (Dinner)
  • 香料炒薯仔