2023-08-24 185 views
行街嘅時候想搵啲野食下,聽聞呢間好出名嘅小食店重開,今次就有機會試下。下晝兩點左右,野食即叫即整,好彩唔係好多人,唔洗等好耐就有得食啦。加厚繽紛樂榛子格仔餅要試就試啲平時少見嘅口味啦,繽紛樂榛子格仔餅,本身諗住叫普通正常版,但係老闆就建議食加厚版。等左5,6分鐘左加就有得食。格仔餅大大份,新鮮熱辣辣,加厚版大概係平時厚一半左右,外脆內軟,入面有榛子朱古力醬之外,仲真係有一粒粒一格格嘅繽紛樂,仲有少少花生碎,成個加埋真係有啲邪惡。但係由於格仔餅外層唔屬於厚粉,唔會感覺食左好多澱粉,就算係自己一個食曬成個都岩岩好,未至於飽飽滯滯。小食店除左格仔餅之外,仲有雞蛋仔,而且有好多唔同口味可以比大家選擇,另外仲有魚蛋等其他小食,雞蛋仔同格仔餅款式同口味咁多,睇黎都要黎多幾次先得啦!

加厚繽紛樂榛子格仔餅

2023-08-23