2024-06-07 1773 views
不停聽身邊嘅朋友話過到灣仔一定要試呢間嘅燒春雞,奈何對一個九龍人嚟講特登去食真係有啲遠,適逢有日去開灣仔嗰邊有嘢做就一於試一試佢Lunch hour 1點幾去到都要等一陣先有位,餐廳裏面好大,係典型香港茶餐廳格局。坐低即刻叫咗燒春雞同一個常餐。員工好貼心叫燒雞嘅會俾埋手套你可以就咁撕嚟食。等咗一陣隻雞就送到你檯面,熱辣辣咁睇得出啱啱炸起。如果用手撕嘅真係要攤一攤,廢事辣親手。每份雞都會配埋泰式辣醬同椒鹽,但係我覺得隻雞本身已經夠味,再點椒鹽會太鹹。一撕開隻雞,裏面啲肉好滑,睇相都可以見到啲肉汁,真係好好食啊!至於個常餐真係麻麻地,大家去到可以主攻燒雞總括嚟講,個雞同我想像中一樣咁好食,下次去開灣仔都會再食。

燒春雞

至於個常餐真係麻麻地,大家去到可以主攻燒雞
常餐

總括嚟講,個雞同我想像中一樣咁好食,下次去開灣仔都會再食。
2024-05-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 脆皮燒春雞