嘩!今日試左間泰國菜的店,呢度嘅泰式冬蔭功湯河,勁爆味蕾!湯頭鮮香得嚟又有滿滿嘅椰子香,飲一口,辣中帶香,真係令人愛不釋口。D河粉滑溜溜,而且有合適嘅嚼勁,湯底同原只大頭蝦喺味道上嘅配合,簡直就係絕配啊!泰式牛肉湯河都唔錯搞!呃,唔好意思,吃得太入神,用語忍唔住粗魯咗啲。但係真係好味啊!牛肉嫩滑,而且超級入味,添上清爽嘅芽菜,口感層次分明,不得了!至於小食,我就試咗泰式炸蝦餅兼串燒。炸蝦餅脆脆哋,內裡卻彈牙有嚼頭,而串燒更係香噴噴,每一啖都有花生醬嘅點綴,真係會令你一試難忘。最後,嘅芒果椰汁冰哇,無話可說,簡直係完美收官!灼熱天氣下,呢碗滿滿嘅椰香加埋芒果嘅甜,清新解暑,款款係心頭好!依家想起都仲想再食一碗咁滯!推推推!🌟🌟🌟