2016-07-24
兩星期前打黎book, 點知full booking, 咁我地就入左waiting list,食前一日侍應打黎話有位。其實食個日見到都未full晒的,仲有幾張枱。High Tea 時間3:30-5:30,真係要夠鐘先入得。四個人要叫兩個set, 如果唔叫係,無叫set個位既minimum charge 係$300,咁叫set係會平d既。個set分甜同咸兩part,上層甜下層咸。我地食左咸先,有件吞拿魚蟹子加蔥既麵包,聽落有d奇怪但食落幾得意,幾好味。有件蝦肉加豆豆既乾麵包,個蝦好味,豆一般,㚒埋食都ok。另外再有件麵包夾ham,太咸了。其他仲有舊薯蓉,馬卡龍等等,味道都麻麻地。甜店方面相對比較出色,中間好似褔袋個個其實係炸到脆既皮包住一個用蘋果整既醎,初頭一睇以為係薯仔。匙上既係燉奶咁,但紅色個個醬超酸,mix埋食就麻麻地,剩係得酸味。右上角個件白朱古力紅莓蛋糕好好味,又唔太甜👍🏻👍🏻。另外綿花糖朱古力蛋糕超級甜,上面金色既係爆炸糖,太甜了😥另一舊朱古力糕點都係超甜,而且味道怪怪,唔知係咪朱古力外皮燒到焦左,一陣燒焦既味道。整體黎講野食就一般,係有兩三件比較出色。環境方面就真係唔錯,我
環境方面就真係唔錯,我地先到但無要求坐窗邊。坐梳化都唔錯,枱同枱之間都有足夠空間,所以都唔會聽到隔離講野既。侍應都有求必應既,會幫忙拍影相同拎水。到5:30侍應會同客人講用餐時間已經夠要離開,所以我地埋埋單都走了,其實兩個鐘要食野傾偈係唔係太夠既。每人消費$250幾連加一,如果有AE或city bank可以有九折。