2012-08-22
早排去完印度旅行返黎~好想再回味一下異國風情~上星期六心血來潮就提議男友不如去重慶食咖喱~!去之前已經上openrice做定research~因為咁多間好難揀~睇左幾間~見呢間都有好多雜誌介紹~又有八折優惠就即管試下la~~入到餐廳~d員工非常友善~環境都好舒服乾淨~仲送我地餐前薄脆~好惹味,送啤酒一流~~菜牌上面既款式都算多~但好似樣樣差唔多咁~由於得我地2個人叫唔倒咁多~安全起見都係點必試既咖喱同烤餅..再加個鐵板...我地既選擇如下:1. 羊肉通心燒卷---見係廚師推介..所以試下~又真係幾香幾好味~值得一試!2. 椰汁咖喱雞---有另一個係傳統既~不過由於男友唔食得辣~所以揀左椰汁~都好香~雞又好滑~但我自己就想再辣d!3. 起初叫左牛油烤餅~好新鮮好好味~但一份唔夠點咖喱~之後就再叫多份洋蔥烤餅..但我都係鐘意食牛油炸餅多d
上星期六心血來潮就提議男友不如去重慶食咖喱~!
見呢間都有好多雜誌介紹~又有八折優惠就即管試下la~~
雞又好滑~但我自己就想再辣d!
Other Info. :
總括黎講~呢間餐廳都好值得再試~~不過下次會同多d人黎試多d款式