2021-08-17 219 views
今日同朋友嚟咗觀塘呢間餐廳度食飯,聽講呢間餐廳嘅廚師以前係酒店既主廚,價錢又唔貴,所以就想過嚟試吓!😍😍我同朋友叫咗一個羊扒同埋豬肋骨,佢嚟到嘅時候,個樣真係好吸引!豬肋骨真係超大大份,羊扒份量都好足😍首先講豬肋骨先,一切落去,力都唔使用咁,把刀就落到底啦👍🏻真係超級林,食落去,豬肋骨好似我自己個肚腩咁好林🤣,好軟,同埋一啲都唔痴骨,好正阿,個味道好濃郁,但係唔會過重,連埋豬肋骨食,勁正😍而個羊扒,燒得啱啱好啊,唔會太熟,切開見到少少粉紅色,加埋食落去,好重嘅香草味,但係又唔會蓋咗羊扒嘅味道,調校得啱啱好😍重點係呢個羊扒好濃既羊味,但係一啲都唔so!係好靚嘅羊扒!好😍重點係呢個羊扒好濃既羊味,但係一啲都唔so!係好靚嘅羊扒!

2021-08-04