2019-04-03 713 views
今日同朋友黎到中環蘭桂坊,朋友問我有咩餐廳好介紹,我就介紹佢地去西班牙餐廳 Cassio,因為無論食物質素同環境氣紛都一流,而且自己試過咁多間西班牙餐廳,此終都係呢間最正。餐廳位於 LKF Tower 2 樓,坐電梯去到門口就已經有位高大既黑人保安同女侍應接待,女侍應會詢問要唔要幫你 Keep 起外套,十分細心。👍🏻 👍🏻今次叫左 Pan con Tomate、Octopus、Prawn Croquetas、Tomato Burrata、Seafood Paella 等等Pan Con Tomate : 麵包片香脆之剩,配上蕃茄、香草跟橄欖油,食落十分醒胃。Tomato Burrata : 水牛芝士伴車厘茄,每次嚟都必叫既食物,因為真係難以抗拒,所以今次每人一份,但最後兩位朋友都唔夠喉,叫多兩份外賣拎走,邪惡到一個點。😝Prawn Croquetas : 外皮炸至金黃色之剩香脆可口,食落有濃濃既醬汁同鮮甜既蝦肉,滋味得很。Seafood Paella : 4 人份量的西班牙海鮮飯,廚師會係你隔離即場烹調,可與廚師來個近距離接觸相當不錯,未食就已經聞到好香,真係令人食指大動 ; 飯粒吸收

Seafood Paella : 4 人份量的西班牙海鮮飯,廚師會係你隔離即場烹調,可與廚師來個近距離接觸相當不錯,未食就已經聞到好香,真係令人食指大動 ; 飯粒吸收了濃郁既醬汁,而且食材新鮮。👍🏻 👍🏻 👍🏻
未食過既朋友仔有機會真係要嚟試下,誠意推介。