2010-12-31 52 views
因為團購現金卷,一家人又再跟媽媽食生日飯 (呢餐已經係今年的第三餐生日飯,媽媽好開心呢!),網上評價唔好,話用現金卷受歧視,有少少擔心,決定點套餐,以免麻煩。當日天氣凍,唔太多散客。見到某政府部門有幾圍,我們坐在那幾圍枱的旁邊。正如網友所言,坐低後服務員的態度冷淡,但又唔講得好差,餐牌內只有幾款套餐,六個人簡單地點了六人餐,$1080 + 茶芥 + 加一 + 小食等等,埋單大約千三元左右。埋單時,部長前來打招呼,話下次可以找他直接寫菜,每人二百五的預算都可以包魚生船,仲好有禮貎請我地下次再幫襯。點解部長唔早啲黎?咁就可以食好啲啦。
海鮮湯

芝士龍蝦

金銀蒜蒸元具

花雕蛋白蒸海紅蟹 - 酒味太多,偏苦,浪費了這道菜。

清蒸海上鮮

椒鹽鮮尤

油菜

楊州炒飯

2010-12-17
$220 (Dinner)
Celebration
Birthday