2021-05-18
探朋友關係,小編難得入到西貢後,就當然會尋找更多隱世美食,奈何比較著名既食店響午餐時間都已經積累不少既客人。所以響大街周圍行下,就試試呢間本身以串燒為主既店舖吧。由於大約6-8張枱的空間只有1名店員努力工作,所以於時間上都唔可以要求太多。(忽忙關係未及影低餐牌,但基本上日式拉麵及飯類都有不少,而最緊要既串燒亦會有兩款串燒配飯既午餐選擇,同時亦會有飲品提供)坦白講餐牌上既拉麵相片真的不太吸引,反而飯類相片既賣相都不錯,所以最後決定點了燒黑豚肉眼扒(豬)飯 ($60)。可能是小編要求比較高,所以原本於餐牌內整塊豚肉覆蓋了整碗飯既畫面,到最後上菜時只有40%左右覆蓋面的衝擊比較大。無論伴碟既洋蔥,還是比較少既醬汁都令我對餐廳既印象有所折扣。之不過,燒肉眼扒明顯係響炭爐上燒既,所以食起黎係有陣陣炭香味,而且肉質都算結實,所以質素上都還可以既。