2023-12-05 996 views
最近好想食日本菜 本身諗住平平地食個壽司郎就算 但實在太多人 所以就搵下附近日本菜 見到佢有幾款指定食品半價都岩食 就呢間啦👐🏻岩蠔🦪 之前因為唔食得好耐好耐冇食生蠔 隻生蠔又大又鮮甜 觸發了我想再食生蠔既慾望鱈魚の白子鍋 本身見到以為係鱈魚 但黎到之後覺得唔係平時咁 上網查先知原來白子係鱈魚雄性的生殖腺 不過我只係食左一細啖見到餐牌有茶碗蒸 即刻叫左一個比個仔食 首先佢好鍾意食蛋 入面有三文魚籽 不斷追住食 差唔多成杯都比佢食哂叫左兩款炙燒壽司🍣 有三文魚腩 厚鰻魚 燒到恰到好處 三文魚燒完之後鎖住到油脂 一咬落去果個感覺十分好 鰻魚好林 好似入口即溶咁刺身就叫左三文魚同三文魚腩 個賣相好靚 三文魚切開左好似雕花咁 而且仲好厚好肥美三文魚芝士卷 炙燒三文魚同芝士係冇得輸既配搭 而鰻魚卷入面有鰻魚 玉子燒 蟹柳 青瓜 一個卷物就有好多唔同既層次軟殼蟹手卷🦀 黎到即刻有軟殼蟹香味 炸得好脆 軟殼蟹中蟹同壽司飯既比例岩岩好最後仲有個牛肉拉麵 配菜有菇類又係好岩我個仔 食完呢個就飽哂了成餐飯都係圍繞鰻魚同埋三文魚 覺得好滿足🥰

成餐飯都係圍繞鰻魚同埋三文魚 覺得好滿足🥰