呢個星期都落住大雨,鋪頭門口好貼心咁擺左遮袋。鋪頭裹面用居酒屋嘅設計, 位唔算闊落,但依然坐得好舒服,特別係張木凳,有適當弧度,合乎人體工學~一坐低,店員就拎左幾杯茶比我地,留意到客人飲哂就主動過加水,服務態度很好!而主角就當然係野食啦,三人行都叫左唔少野食。炙燒牛肉丼,牛肉份量都幾多, 佈滿成個丼飯,肉汁豐富,仲幾有咬口,飯當然係粒粒分明嘅珍珠米,配埋剛熟嘅蛋黃,味道真的不錯,值得一試。小食仲叫左明太子玉子燒,埋相一流,加左明太子有淡淡嘅粉紅色。趁熱擺落口,玉子燒最外同最內層做到同一個熟嘅程度,保留左蛋汁嘅濕潤而且充滿住蛋香,真係好食到不得了,推廌!飲品我就叫左一杯烏龍茶燒酌梳打,烏龍茶味道不算太濃,但都有D酒味,飲落都清新,味道都特別。

2020-09-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)