2018-01-20 516 views
早在店主在新蒲崗開店時已經到訪過一次,今次剛好有嬰兒在旁,打算去商場隨便吃吃的時候,發現北正宗在Food court開張了。我們一行7人點了一入牛油雞翼,份量好多又大大隻,旁邊的青檸更是神來之筆,絕對推薦。我們再點了一份蓮藕心沙律,沙律的份量都好大,而且酸酸甜甜好開胃,蓮藕心爽脆!然後點了一碟好有趣,正常Food court都未必有機會食的椰汁螺。店家細心提供膠手套同竹簽,椰汁有點香茅味,雖然吃得有點麻煩,但味道好香好有趣,而且真係好大碟。然後再點了幾款粉麵,價錢黎講吾算好平,但份量都幾大,一個女仔未必食得曬,所以性價比黎講都抵既。首先叫左個雞河,雞好多但吾算好滑,成碗粉好濃雞味。再點左碗蟹肉粉,一上檯已經好香,個粉好厚好粗好得意,蟹肉好多好多而且好濃,係我全晚最喜歡的菜式!另外仲叫左兩個牛肉粉,首先生牛肉河都算多牛肉,清清地幾好味。另一個雜錦牛肉河就不得了,有牛丸牛腩同牛肉,個牛腩大到嚇親埋男朋友,雖然80幾蚊碗,但真係比番好足的肉你,而且好濃牛味又軟又滑,吾似某些大集團得一兩塊仲要吾好味。最後介紹埋個春卷,非常脆卜卜同埋好足料,男人們食到吾停口。其實菜式好好味,可惜生在Food c

牛油雞翼

椰汁螺

雞河

蟹肉河

最後介紹埋個春卷,非常脆卜卜同埋好足料,男人們食到吾停口。

春卷

其實菜式好好味,可惜生在Food court。如果開餐廳,相信甘既價錢同份量可以吸引更多的人。
2018-01-20
$100 (Dinner)
牛油雞翼
椰汁螺