2022-11-11 167 views
而家放寬左去旅行,相信唔少人都會返下鄉下食下正宗韓國燒肉,其實係香港都有唔錯既選擇,今日食呢間既韓國燒肉都唔錯架!首先職員會幫你擺好曬泡菜爐邊蛋同粟米芝士,仲有唔同既小菜,例如泡菜,芽菜,海帶,記得呢啲都可以refill架!我地嗌左五種唔同既燒物同一份熟食,兩杯梳打,全部味道都唔錯,有種置身於韓國既感覺🇰🇷特級牛肋骨($288)呢個連埋一個迷你瓦缸一齊上枱,入面仲有一隻大蝦同埋一啲什菌,牛肋肉勁長,份量勁多,肉質軟,容易入口。原味牛舌($138)呢個好推薦,牛舌輕微燒完之後就食得,牛舌好爽好彈牙好好味🤤炑八厚切五花腩($138)韓燒名物五花腩,好厚身,脂肪同肉比例3:7岩岩好,有職員幫你燒埋唔怕唔熟,仲要好平均,包埋生菜同大醬食就好似返左韓國甘呀~韓式豬皮配炒芝麻($78)豬肉爽口彈牙,而且唔油膩,配埋炒芝麻好香,值得一試👍無骨芝士炸雞半份($158)炸雞粉既比例比較薄,而且炸得好鬆脆,配埋芝士食好邪惡🤤🤤最後記得嗌埋飲品呀~西瓜梳打同蜜瓜沙冰都唔錯架!

特級牛肋骨($288)

原味牛舌($138)
呢個好推薦,牛舌輕微燒完之後就食得,牛舌好爽好彈牙好好味🤤

炑八厚切五花腩($138)

韓式豬皮配炒芝麻($78)
豬肉爽口彈牙,而且唔油膩,配埋炒芝麻好香,值得一試👍

無骨芝士炸雞半份($158)
炸雞粉既比例比較薄,而且炸得好鬆脆,配埋芝士食好邪惡🤤🤤

最後記得嗌埋飲品呀~西瓜梳打同蜜瓜沙冰都唔錯架!
  • 厚切五花腩
  • 特級牛肋骨