2023-04-09
呢間烤魚店幫襯過好多次,除咗必食烤魚,仲有串燒及甜品,生啤$24杯真係好抵飲,最重要係環境闊落舒適,食都食得開心啲!午市更加有烤魚半價,真係超抵食。🐠青花椒烤魚(小)$336呢個係新口味,今次揀咗爐魚,之前都係食開清江魚,爐魚相對多肉啲,魚香味濃啲,同埋冇咁多魚油,所以要睇返自己嘅喜好去揀魚啦,另外+$38就會有埋土豆片、蓮藕片、豆腐及豆芽!爐魚食落啖啖肉,唔會太辣,主要係麻,感覺好過癮,啲配菜吸曬啲汁,好入味,食曬啲魚肉,就可以加湯開始打邊爐啦👐🏻🐮鹿兒島A4和牛三角腩 $148油脂分布均勻,肉質軟綿,真係睇樣就知好味😋🐮手切鮮封門牛柳 $88油脂相對少啲,但肉質一啲都唔韌,肉味更香濃🐠藤椒魚皮 爽脆嘅魚皮拌入香蔥、芫茜、蒜粒、藤椒油及醬汁,食落好惹味,口感一流🫶🏻🎣燒白鱔每次必食😋燒到外皮十分香脆,肉質爽彈,簡單加啲鹽及黑椒落去燒,就可以帶出白鱔嘅鮮味🍠鹽燒BB蕃薯仔 $16鹽燒好特別,少少鹽就可以更突出蕃薯仔嘅香甜味😋🥬惹味韭菜 $16翠綠嘅韭菜,每條都沾滿醬料,食落真係好惹味🍧桂花蜜四川冰粉 $16川菜特色嘅冰粉,食完辣野一定要嚟一碗😍酸酸甜甜透心涼之餘亦解膩解辣分別叫咗🍺生啤
🐠青花椒烤魚(小)$336
🐮鹿兒島A4和牛三角腩 $148
油脂分布均勻,肉質軟綿,真係睇樣就知好味😋
🐮手切鮮封門牛柳 $88
油脂相對少啲,但肉質一啲都唔韌,肉味更香濃
🐠藤椒魚皮
🎣燒白鱔
🍠鹽燒BB蕃薯仔 $16
鹽燒好特別,少少鹽就可以更突出蕃薯仔嘅香甜味😋
🥬惹味韭菜 $16
翠綠嘅韭菜,每條都沾滿醬料,食落真係好惹味
🍧桂花蜜四川冰粉 $16
分別叫咗🍺生啤同埋🍋青檸梳打,兩款都係食辣嘢香口嘢好啱飲嘅