2020-11-04
今日(4/11/2020 2:45pm) 係中大唔趕住走,特登去試吓呢間聞名已久的muji feel 餐廳。真心,聞名不如見面。外觀係靚,其他學生亦食得好開心。但係有 一位 店員的服務質素,令我俾咗錢都食唔落,原封不動,送翻俾佢。我去到嘅時候係2:45pm, 已過咗繁忙時間,我係唯一買緊野既人,嗌咗西京燒雞。當食物準備好嘅時候,我發現成個飯都係比較乾身,我問可唔可以加啲汁⋯此時,那一位服務員就黎料了呢個飯本身係咁我明白,唔可以隨便加其他汁我都明白,我想買多個燒汁鮮菇(類似名,$7配菜),佢都話唔可以,仲告誡我落單之前要諗清楚,落咗單之後就唔可以加野。又話個汁燒鮮菇係冇汁。我自問一直善意有禮貌咁問,點解話唔比後加之餘,仲要加多句說話要我諗清楚?比說話我聽?我得罪你?雖然如此我仍然沉住氣,問下那位店員可唔可以加西京燒雞個盤d汁,佢話我手指申得太近!!!咁大塊玻璃係度隔住話我手指太近?跟住佢再講多左樣野我已經聽唔入耳唔記得佢講咩。年紀大了,受不了氣。食個飯都要受你氣。我冇機會試到個飯乾定唔乾,因為已經食唔落了,我原封不動留翻份餐係到,我仍然保持禮貌咁同佢講我唔食了,但抱歉,個樣一定都好西。如
此時,那一位服務員就黎料了
年紀大了,受不了氣。
食個飯都要受你氣。
如果店主看到,歡迎與我聯絡,我樂於告訴你是那一位店員替餐廳倒米。