琴日畢業,今日再約啲同學一齊去Lodge Bistro吃西餐。原本琴日book咗13:30吃lunch,但係入去之前見到個牌寫住13:45-14:30有學生優惠,叫一個set lunch就可以減$30,所以我地就遲咗15分鐘先入去吃。一入去,個侍應好有禮貌咁同我地講返今日的餐湯同埋廚師推介,同時佢都講有邊個main dish賣哂。我地吃個陣,羊同埋牛的main dish已經賣哂,所以如果中意吃羊或者牛的話就可能早少少去吃。學生優惠的set lunch包括:餐湯、main dish同埋餐茶。今日的餐湯係雜菜湯,附送一人一個餐包仔。個湯酸酸地幾開胃,而餐包仔夠軟熟。主菜我揀咗廚師推介:海鮮義大利餃子。用學生優惠,$118 (原價$148) 就吃到義大利餃子,而且又煮得幾好吃,海鮮夠足料,性價比高。同學仔就揀咗吃意粉。餐茶就揀咗熱檸水。有別於一般西餐廳,檸檬片同水係分開裝,有需要先沖一杯嚟飲,所以唔需要怕啲水去到吃完main dish後就凍哂。總括而言,城大學生真係要嚟呢間餐廳試下。一嚟性價比高,唔使收加一,二嚟好好service。

餐湯
餐包
廚師推介:海鮮意大利餃子
2023-05-10
$100 (Lunch)
餐湯
餐包