2024-11-30 146 views
天氣涼涼哋,最啱就係打邊爐!今次喺天后樓上嘅火鍋店,裝修十分有復古港式情懷,有少少似入咗城寨嘅感覺,播住粵語經典金曲🎶,勁有feel!全部都係圓枱,仲有架可以攞嚟放火鍋配料,而家只要follow佢哋社交平台,仲可享💰1️⃣啤酒優惠🈹,快啲約朋友一齊圍爐打邊爐!------------------------------🍲◖卜卜蜆豬骨煲◗ $238湯底超足料值得一讚,淨係卜卜蜆都有三大碗,豬骨有幾嚿大大嚿,卜卜蜆好肥美鮮甜!煲底嚟咗之後可以先飲湯,有少少胡椒嘅辣,清清地味道鮮甜!🦪◖蘇格蘭蟶子◗ $116🦐◖海中蝦(半份)◗ $88有唔少海鮮選擇,食落肉質緊實鮮甜,海鮮幾新鮮,質素都唔錯🥠◖椒鹽燒賣◗ $68🐂◖椒鹽牛腩粒◗ $98有啲椒鹽小食,相對上比較少見,今次試咗燒賣同牛腩粒,佢椒鹽炸皮有返一定厚度,有少少鹽酥嘅味道,咬落去煙煙韌韌~整體燒賣比較好食,牛腩粒略嫌比椒鹽覆蓋嗰啲牛味~🐂◖清燉牛腩片◗ $198💕◖黑安格斯牛板腱(大)◗ $348牛肉有唔同部位可以揀,手切同埋煮好嘅都有~清燉牛肉片出面打邊爐比較少見,肉質比較瘦,肉味頗出,但口感會相對上比較乾;安格斯牛板腱厚度有返咁上下,簡
🍲◖卜卜蜆豬骨煲◗ $238

🦪◖蘇格蘭蟶子◗ $116
🦐◖海中蝦(半份)◗ $88
有唔少海鮮選擇,食落肉質緊實鮮甜,海鮮幾新鮮,質素都唔錯

🥠◖椒鹽燒賣◗ $68
🐂◖椒鹽牛腩粒◗ $98

🐂◖清燉牛腩片◗ $198
💕◖黑安格斯牛板腱(大)◗ $348
牛肉有唔同部位可以揀,手切同埋煮好嘅都有~清燉牛肉片出面打邊爐比較少見,肉質比較瘦,肉味頗出,但口感會相對上比較乾;安格斯牛板腱厚度有返咁上下,簡單碌一碌佢,點少少豉油已經好好食,一啲都唔乾柴,牛味超級濃!

🥟◖自家製鮮蝦雲吞x韭菜餃◗ $90
自己加咗$10雙拼佢嘅自家製餃子,一份有八粒,鮮蝦雲吞超好食,皮薄啖啖蝦肉,彈牙爽口;韭菜餃包咗超爆嘅韭菜餡,夠香但食落相對上寡少少~

🧆◖手打五寶丸◗ $98
一次過試晒五隻招牌手打丸:豬肉丸、鯪魚丸 、牛丸、墨魚丸、蝦丸。入面最鍾意佢嘅蝦丸,粒粒蝦肉好足料;牛丸有適量牛油脂,咬落去有爆汁嘅感覺;豬肉丸都幾有驚喜,有肉味而且夠晒彈!

🥬◖唐生菜◗ $42
🥬◖油麥菜◗ $42
打邊爐臨尾梗係要烚返幾個菜,索晒湯入面嘅味道,正!

🍋◖檸檬薏米水◗ $48
有一大jar,薏米水味道唔會好甜,帶少少檸檬嘅清新,啱晒攞嚟清一清油膩

🌟 Encore指数:8.9/10