2019-10-15
星期六中午, 無所事事, 找了弟弟去銅鑼灣, 準備談安排萬聖節節目. 他即提議去 The Stadium. 交通好方便, 銅鑼灣地鐵直達. 弟弟好 sporty, 選擇 The Stadium, 原來餐廳入口, 已見有他著迷的 足球遊戲機 和 桌球. 充滿動感, 大電視正播放著外國籃球比賽, 好精彩. 陳列箱內, 部份高球都簽了名.有兩座飛標機, 可以齊齊玩, 互相比較.大型吧台, 飲品不少, 彩色氣球似迎接萬聖節, 餐廳面積大, 座位多, 不會迫也不會嘈.梳化卡座夠舒適, BB 座位也不錯. 我們坐在玻璃大窗旁, 對正軒尼詩道, 看見傳統電車慢慢的行, 帶著週末愉快心情, 坐得舒適, 感覺好 relax, !侍應送來餐牌, Set lunch 有 8 個選擇, 由 $88 ~ 138, 包餐湯/沙律, 主菜和飲品, 我們點了兩 份 set lunch, 餐飲叫了 凍檸檬水/茶, 檸檬新鮮, 大大杯, 好清涼 ! 重有糖水, 可以自由添加.看見杯墊設計也有體育理念, 用上了籃球料子. 弟弟的 沙律菜 好新鮮, 伴有車厘茄, 鮮爽開胃. 我的 忌廉周打魚湯,
交通好方便, 銅鑼灣地鐵直達.
充滿動感, 大電視正播放著外國籃球比賽, 好精彩.
陳列箱內, 部份高球都簽了名.
有兩座飛標機, 可以齊齊玩, 互相比較.
大型吧台, 飲品不少, 彩色氣球似迎接萬聖節,
餐廳面積大, 座位多, 不會迫也不會嘈. 梳化卡座夠舒適, BB 座位也不錯.
我們坐在玻璃大窗旁, 對正軒尼詩道, 看見傳統電車慢慢的行, 帶著週末愉快心情, 坐得舒適, 感覺好 relax, ! 侍應送來餐牌, Set lunch 有 8 個選擇, 由 $88 ~ 138, 包餐湯/沙律, 主菜和飲品,
我們點了兩 份 set lunch,
我的 忌廉周打魚湯,
夠熱, 味鮮甜, 口感好滑,
主菜: Beefy Mushroom Burger 安格斯牛肉漢堡
侍應好細心, 問牛肉要幾成熟, 又提我們如果 share, 可以替我們切開兩份.
上檯大大份, 跟餐有一籃子炸薯條, 沙律菜及醬汁.
漢堡包有烘過, 外層鬆脆內軟, 牛肉漢堡好香, Medium 的生熟度, 牛味濃很好吃,
汁料多, 配有芝士, 蕃茄, 煙肉, 芝士, 洋蔥和生菜, 口感好好呀, 味道出色!
炸薯條, 細細長長, 薯味十足, 加些茄汁, 味道好足夠. BBQ Pork Ribs 燒烤醬豬肋骨
對於好食肉獸的弟弟, 這個真是好選擇, 因為豬肋骨肉好厚, 烤的時間剛剛好,
配有沙律菜, 焗粟米, 烤薯角, 組合理想,
豬肋骨烤得香, 肉質稔, 醬汁好惹味. 烤薯角入口鬆脆. 焗粟米也稔甜.
這個午餐食材優質, 好豐富, 價錢超值. 以體育館為主題的餐廳, 實在是城市中嘅綠洲, 令人精神一振.
今個萬聖節, 我們不打算去中環蘭桂芳. 會訂位約多D朋友來.
弟弟話這個餐也合適.