2021-09-23
放工約咗朋友近近地喺元朗食餐晚飯聚個舊傾下計之前食過尖沙咀店覺得唔錯而且二人晚餐都好抵食酥炸魷魚鬚配韓式泡菜醬炸魷魚鬚金黃酥脆而且漿粉透薄配搭韓式泡菜蘸醬夠哂酸辣惹味成碟食晒都唔覺得油膩布拉塔芝士沙律意大利布拉塔芝士外表近似水牛芝士內部包裹忌廉以及凝乳碎塊切開流心而且口感柔軟滑順同時奶油醇香可以直接取代傳統沙律醬汁絕對值得加廿八蚊嚐試是日餐湯意大利雜菜湯採用大量新鮮蔬菜切粒熬煮酸甜醒胃而且適合素食者龍蝦湯每位加廿蚊可以升級龍蝦湯質感濃稠鮮甜而且包含大量龍蝦肉質彈嫩酥炸「富貴鴨」伴森巴醬配黑松露炒飯鴨皮酥脆同時肉質依然保持軟嫩加埋鴨油甘香蘸伴東南亞參巴醬微辣刺激配搭黑松露炒飯菌香濃都幾好食美國頂級西冷配秘製京醬美國頂級西冷肉質柔軟細嫩油花唔多但係勝在分佈均勻牛扒肉厚而且底下墊咗雜菜就算鐵板上枱切開依然保持到五成熟淋埋秘製京醬甜甜地幾得意是日甜品香橙流心芝士蛋糕賣相精緻神似而且芝士蛋糕質感綿密細滑口感近似慕絲玩搭白朱古力外層以及香橙軟心整體唔會太膩脆皮梳乎厘即焗牛油軟曲奇加廿八蚊可以升級脆皮梳乎厘而且仲有三款口味選擇全部質感蓬鬆綿軟加上脆皮面層必食士多啤梨冰沙士多啤梨天然香甜而且冰沙質細綿
之前食過尖沙咀店覺得唔錯而且二人晚餐都好抵食
脆皮梳乎厘
士多啤梨冰沙
士多啤梨天然香甜而且冰沙質細綿啱哂夏天消暑解渴
心動
基酒選用伏特加同熱情果酒配搭熱情果蓉以及橙汁入口偏酸整體感覺清新