2024-10-15
堅信號 x 天仁茗茶新推出「見字食茶Yum Cha」聯乘餐牌,究竟當上海生煎皇遇上台灣茶葉及茶飲天花板,以茶入饌,會擦出咩火花呢😆😆😆😆😀😀🤩🤩🤩⭐人蔘烏龍雞脾肉小籠包好特別嘅人參烏龍味小籠包,雞脾肉嫩滑爆汁,食落又有淡淡人蔘烏龍味,感覺好養生,配搭好新奇⭐櫻花蝦蟹籽大蝦香片茶湯飯 + 櫻花蝦磯燒鮑魚香片茶湯飯感覺好似日本嘅茶漬飯,鮮蝦同磯燒鮑魚爽滑彈牙,香片茶底淡香優雅,配上蟹籽,櫻花蝦,飯素,昆布,日式魚蛋,蛋絲等等配料,味道層次好豐富嘅一碗茶漬飯⭐豆漿豆花四季烏龍奶茶茶底味道清香,配上微甜豆漿,感覺出乎意料地夾,而且仲有滑捋捋嘅豆花喺底,創新得嚟又好飲另外點咗生煎包同秘製豬扒蔥油拌麵,生煎包熱辣辣,而且香脆多汁,秘製豬扒蔥油拌麵蔥香味十足,豬扒嫩滑,份量十足,帶甜味,兩款都係招牌之選😀😀😀😁😁😁🤩😍😍堅信號上海生煎皇荃灣楊屋道1號荃新天地地下G76A號舖#堅信號上海生煎皇 #堅信號 #天仁茗茶 #喫茶趣 #見字食茶 #YumCha #聯乘 #生煎包 #見字飲茶 #荃灣 #荃灣餐廳 #荃灣食 #新口味 #期間限定 #荃新天地 #香港必食 #香港推薦 #香港餐廳 #香港特色 #特色餐
⭐人蔘烏龍雞脾肉小籠包
⭐櫻花蝦蟹籽大蝦香片茶湯飯 + 櫻花蝦磯燒鮑魚香片茶湯飯
⭐豆漿豆花四季烏龍奶茶
堅信號上海生煎皇
荃灣楊屋道1號荃新天地地下G76A號舖
#堅信號上海生煎皇 #堅信號 #天仁茗茶 #喫茶趣 #見字食茶 #YumCha #聯乘 #生煎包 #見字飲茶 #荃灣 #荃灣餐廳 #荃灣食 #新口味 #期間限定 #荃新天地 #香港必食 #香港推薦 #香港餐廳 #香港特色 #特色餐廳 #特色美食