2024-10-30
食肆要堅持零味精並為一件簡單嘅事😌,因為食物原材料要夠新鮮才可以做到😊。Brick by Brick @brickbybrick_sohohk 蘇豪士丹頓街,但因種種問題,入口位於嘉咸街(壁畫打卡位📸)中間嘅一條巷仔,但其實嗰度係係蘇豪士丹頓街地庫☺️。 和風柚子冰山蚌刺身沙律 $148沙律菜🥗非常新鮮,口感爽嫩,配搭爽脆的蚌肉及清甜帶微酸的蕃茄仔一齊食,清新又醒胃😋。養生藥材沙煲肉骨茶 $172原煲肉骨茶份量好多😍,送上枱時濃烈的藥材香味四溢,滾熱辣🔥的湯底味道十分濃厚,排骨大件又厚肉,點配特調甜醬,味道甜中帶甘,肉味香藥味濃,十分滋味😋。其他配食材有生菜、金菇、豆卜及油條粒,吸收咗湯汁嘅精華,味道特香,送飯一流🤤。招牌喇沙烤雞 $188自家製喇沙醬汁用上多種調味料、香料及辣椒調配而成,味道豐富,香辣惹味😍。烤雞皮軟滑香口,肉質嫩滑juicy,配菜有紅蘿蔔、翠玉瓜及椰菜,香辣清甜又多汁😋。檸檬薏米水(凍) $68薏米味道香濃,帶微微檸檬香氣🍋,唔太甜,飲完感覺好舒服🤗。柚子伯爵茶(凍) $68淡淡的茶香中🫖,滲出柚子🍊香甜味,味道互相平衡,冰涼順喉😋。
和風柚子冰山蚌刺身沙律 $148
養生藥材沙煲肉骨茶 $172
招牌喇沙烤雞 $188
檸檬薏米水(凍) $68
薏米味道香濃,帶微微檸檬香氣🍋,唔太甜,飲完感覺好舒服🤗。
柚子伯爵茶(凍) $68