2024-11-17
喵仔尋日同喵女去咗觀塘行街街,梗係要飲返杯嘢解吓渴啦!行過開源道,見到間「壹檸壹鮮果茶」,個名咁得意,就試吓啦!聽講主打健康低糖,啱晒想Keep Fit嘅喵女!今次試咗兩款人氣Top飲品,真係好驚喜呀!😻ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ……… ᗦ↞◃ ………✨1) 蜜桃冰茶 (5分甜)嘩!一飲落去,陣陣清新嘅蜜桃香撲鼻而來!🍑🍑🍑 唔似出面啲假甜味,呢杯真係用新鮮蜜桃沖泡,仲有香水檸檬🍋提鮮,酸酸甜甜咁,真係透心涼呀!5分甜啱啱好,唔會太甜膩,飲完都唔會有罪惡感!正呀!👍🏻✨2) 牛油果甘露 (3分甜)喵女就揀咗呢杯牛油果甘露🥑,佢話係牛油果控嘅至愛!一啖飲落去,口感Creamy到暈,真係啖啖都充滿濃郁嘅牛油果香!🥑🥑🥑 入面仲有粒粒芒果肉🥭同埋寒天,口感豐富又有層次!3分甜更加突出咗牛油果嘅天然香味,真係好正!😋飲完呢兩杯嘢,真係覺得好Fresh好舒服!同出面啲廢水真係好唔同!唔會死甜,又唔會飲完個人好滯!真心推介俾各位想健康啲嘅朋友仔!💪🏻😻吸喵指數:9/10🤍低糖健康,唔怕飲完變肥豬!🐷🤍真材實料,啖啖都係新鮮水果!🍓🍇🍊🤍杯身設計得意又吸睛,打卡一流!📸🤍店員服
✨1) 蜜桃冰茶 (5分甜)
✨2) 牛油果甘露 (3分甜)
😻吸喵指數:9/10
🤍低糖健康,唔怕飲完變肥豬!🐷
🤍真材實料,啖啖都係新鮮水果!🍓🍇🍊
🤍杯身設計得意又吸睛,打卡一流!📸
🤍店員服務態度好好,仲會細心解釋糖分含量添!💯
📍壹檸壹鮮果茶
地址:觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖
#hkfoodie #HongKong #homekong #hongkongfoodie #美食 #妙妙喵 #mealmealmeow #openrice #食評 #壹檸壹鮮果茶 #鮮果茶 #觀塘 #台式飲品 #健康飲品